Home

Achtergrond 837 x bekeken 10 reacties

Schippers Bladel krijgt gelijk in oormerken-zaak

Schippers Bladel mag doorgaan met het op de markt brengen van een nieuwe productielijn oormerken.

Dat heeft de rechtbank van Middelburg besloten. Schippers Bladel, een grote leverancier van oormerken voor varkens, was daarover in conflict geraakt met producent Allflex. Allflex heeft vorig jaar het Belgische bedrijf Merko overgenomen, waarvan Schippers eerder oormerken afnam.

Schippers was niet blij met die overname, omdat Allflex daarmee honderd procent van de markt in handen kreeg. Om dat te voorkomen is Schippers met behulp van een oud-medewerker een eigen productielijn begonnen.

Allflex stapte naar de rechter, omdat volgens het bedrijf Schippers plagiaat pleegde en de oormerken van Merko namaakte. Allflex liet beslag leggen op mallen, oormerken en administratie.

De rechtbank stelde Schippers in het gelijk. Volgens een eerder opgemaakt deskundigenrapport zijn de oormerken vrijwel identiek, maar is dat vooral te wijten aan het productieproces, waardoor het logisch is dat de oormerken op elkaar lijkt. Alle in beslag genomen spullen gaan terug naar Schippers.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pieter

  leuk, denk je een bedrijf over te nemen, gaat een medewerker er met de oude mallen vandoor. DAT is toch diefstal!

 • no-profile-image

  S Wouters

  Het is goed dat Schippers op de markt is, is een firma die voor de boeren opkomt en probeert tegen een eerlijke prijs producten op de martk te brengen. Dit in tegenstelling tot firma's welke rijk worden op kosten van de boer!

 • no-profile-image

  m

  Volgensmij leeft wouter niet meer in de werkelijkheid, Volgensmij is juist schippers die momenteel alle marktmacht naar zich toetrekt, alle kleine handelaren zijn al zo"beetje overgenomen, behouden eigen naam, maar zijn wel in handen van schippers, dat is dus ook marktmacht

 • no-profile-image

  gj

  volgens de deskundigen een identiek product.
  De uitspraak lijkt me dus bedroevend!
  Maakt deze uitspraak nu de weg ook vrij voor alle Rolex enz namaak uit het Verre Oosten?

 • no-profile-image

  Wouters, maak je maar geen illusie,. Schippers is echt geen filantroop hoor. Hij zal er wel goede winst in zien, anders doet ie het niet. Of dacht je dat hij rechtszaken gaat voeren voor het welzijn van varkensboeren? La me nie lachen.

 • no-profile-image

  Frank

  Ik ben blij dat schippers bestaat! ze hebben een gigantisch groot assortiment, vandaag besteld morgen in huis.
  en bijna alles tegen scherpe prijzen! de welk**p kan er bij lange na niet tegenaan!

 • no-profile-image

  Geld verdienen

  Jongens, doe niet zo moeilijk. Het is normaal dat een bedrijf zijn kosten telt en een leuke marge voor zichzelf aanhoudt. Dat een boer dat niet doet, is zijn eigen keuze en domheid. Niemand is gedwongen boer te worden/blijven. Schippers, voermannen, enz. tellen lekker en genieten nu van minimaal een maand vakantie. Ook een vrije keuze.

 • no-profile-image

  Geld verdienen is niks geen schande. Maar als je die rakties van sommigen hier leest. krijg je welhaast de indruk, dat Schipper dit doet voor het welbevinden van de agrarier. Dat denkende, ben je echt gewoon lomp. Je zou bijna gaan denken, dat zoveel onnozelheid bij sommige boeren hoort.

 • no-profile-image

  Ook Frank leeft niet in de werkelijkheid. Als je betaalt, staat alles en iedereen vandaag of uiterlijk morgen op de stoep. Het is het eigen gewin dat telt, anders niks. Als je dat niet ziet ben je niet van deze wereld (lees samenleving)

 • no-profile-image

  Jansen Limburg

  proficiat schippers met je behaalde resaltaat

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.