Home

Achtergrond 154 x bekeken

SGP wil echtscheidingsbemiddeling verplichten

De SGP wil dat echtparen die willen scheiden, verplicht kunnen worden om eerst een bemiddelingstraject te doorlopen.

Dat staat in de vrijdag verschenen publicatie 'De staat achter de voordeur?! Overheidsinvloed op het gezin in internationaal perspectief' van het wetenschappelijk bureau Guido de Brès-Stichting van de opppositiepartij in de Tweede Kamer.

"Het is niet de bedoeling dat de overheid achter de voordeur komt. Alleen een toets achteraf is mogelijk. Als een echtscheiding aan de rechter wordt voorgelegd, dan kan deze geen toestemming verlenen omdat er geen bemiddelingspoging is geweest'', aldus directeur Jan Schippers van het SGP-bureau. Vooral als het gaat om gezinnen met kleine kinderen, is het volgens hem waardevol om een poging te wagen zo het huwelijk te redden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.