Home

Achtergrond 529 x bekeken

Ruzie om emmertje yoghurt

De Zuivelhoeve is naar de rechter gestapt, omdat het de emmertjes yoghurt van supermarkt Lidl te veel vindt lijken op die van de Zuivelhoeve.

De yoghurtfabrikant uit het Twentse Twekkelo wil dat Lidl de verkoop van yoghurt met vruchten in een doorzichtig plastic emmertje staakt.
Vrijdag doet de rechter uitspraak in de emmertjeskwestie, laat een woordvoerder van de Zuivelhoeve weten.

Het is al de zesde keer dat het doorzichtige emmertje waarin De Zuivelhoeve zijn 'Boer'n Yoghurt' verkoopt inzet is van een rechtszaak. Concurrenten van het Twentse bedrijf proberen hun verpakkingen op die van De Zuivelhoeve te laten lijken. Want het Twentse toetjesconcept is uiterst succesvol.

Vier jaar geleden gaf het gerechtshof in Arnhem met een arrest waarin werd gesteld dat het emmertje van De Zuivelhoeve voldoende onderscheidend is, een duidelijk signaal af. Maar Lidl probeert het nu opnieuw. De supermarktketen vindt dat De Zuivelhoeve de doorzichtige emmer als verpakking voor yoghurt probeert te monopoliseren.

Overigens kwam Lidl met de transparante yoghurtemmer op de markt na mislukte onderhandelingen met De Zuivelhoeve. De Zuivelhoeve wilde de yoghurt die ze voor Lidl onder private label zou maken niet leveren in een transparante emmer, om concurrentie met het eigen product te voorkomen.
Volgens de raadsman van Lidl vond het supermarktconcern de prijs van De Zuivelhoeve te hoog en de kwaliteit onvoldoende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.