Home

Achtergrond

Russische marine zoekt verdwenen vrachtschip

De Russische marine heeft zich gevoegd bij de instellingen die op zoek zijn naar een eind vorige maand spoorloos verdwenen Fins vrachtschip.

Het onder Maltese vlag varende schip, de Arctic Sea, is zoekgeraakt op de Atlantische Oceaan toen het met hout onderweg was van Scandinavië naar Algerije. De vijftienkoppige bemanning is Russisch. De Russische president Dmitri Medvedev heeft alle marineschepen in de Atlantische Oceaan het bevel gegeven te zoeken naar de Arctic Sea, zei marinecommandant admiraal Vladimir Vysotski woensdag. Het kan om zeker vijf schepen gaan.

Sommige media hebben berichten verspreid dat het schip op 24 juli voor de Zweedse kust is overvallen door een groep gewapende mannen die na enige tijd weer van boord zouden zijn gegaan. Andere suggereren dat de boot inmiddels in handen van piraten is. Het schip is voor het laatst ten zuidwesten van Engeland gesignaleerd, 's nachts van 29 op 30 juli. Het had 4 augustus in de Algerijnse haven Bejaija moeten aankomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.