Home

Achtergrond 1 reactie

Reden voor optimisme melkveehouders in Ierland

Ierse melkveehouders hebben weer wat meer reden voor optimisme.

Omdat het nog wel even zal duren voordat de prijzen weer op een aanvaardbaar niveau zijn beland, is steun van de EU en meer flexibiliteit bij de banken voorlopig nog onmisbaar. Dat stelt voorzitter Richard Kennedy van de sector melkveehouders binnen de Irish Farmers Association. "Ik geloof dat de melkveehouders reden hebben voor wat meer vertrouwen dat de prijzen en de winstgevendheid de goede kant op gaan. We hebben de laatste weken positieve internationale ontwikkelingen gezien die erop wijzen dat niet alleen de bodem is bereikt, maar ook de opgaande lijn weer is opgepakt."

Kennedy wijst onder meer op de sterke stijging van de notering op de melkpoederveiling van Fonterra. Daarnaast is vorige week op de maandelijkse veiling van United Dairy Farmers in Belfast een 10 procent hogere notering uit de bus gekomen. Kennedy praat volgende week met minister Smith van landbouw over het zuivelrapport van de Europese Commissie. "Veel is al gedaan om een bodem onder de bulkprijzen te krijgen. Met de juiste maatregelen om de vraag te stimuleren kan het herstel deze herfst bespoedigd worden. Daar zal de minister in Brussel op aan moeten dringen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boesje

    prijs de dag niet..........................!

Of registreer je om te kunnen reageren.