Home

Achtergrond 162 x bekeken

Rechtbank hervat liquidatieproces-Passage

In de justitiebunker in Amsterdam-Osdorp hervat de rechtbank na een zomerreces van enkele weken maandag het proces-Passage, dat zich concentreert op een reeks liquidaties en voorgenomen moordaanslagen in de onderwereld.

De rechtbank zet zich de komende dagen aan het dossier-Atilla Önder - een voormalig koffieshopeigenaar van Turkse origine die vele kopstukken in het Amsterdamse criminele milieu tot zijn kennissenkring zou hebben mogen rekenen. Volgens de kroongetuige in het proces, Peter la S., bestonden er in 2006 vergevorderde plannen om Önder te vermoorden. La S. zou zelf hebben deelgenomen aan voorverkenningen, onder meer in Önders toenmalige woonplaats Aerdenhout.

Het dossier (codenaam Nicht) bevat diverse lezingen over de opdrachtgever van de liquidatie. Ook La S. heeft daarover uiteenlopende verklaringen afgelegd. De verdachten Ali A. en Fred R. staan op verdenking van (onder meer) dit moordplan terecht. Het proces-Passage zal naar verwachting nog tot volgend jaar zomer duren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.