Home

Achtergrond 167 x bekeken

Ramadan begint procedure tegen Rotterdam

Tariq Ramadan legt zich niet neer bij het besluit van Rotterdam om zijn contract te ontbinden.

Hij begint een juridische procedure tegen de stad, zei hij dinsdag in het Radio 1-Journaal. Ramadan vindt dat zijn "eer en waardigheid zijn aangetast. Je kan iemand niet zo behandelen''. "Naïef en simplistisch'', noemde de islamoloog de veronderstelling dat hij het Iraanse regime zou steunen door mee te werken aan een Iraanse nieuwszender. Hij verwijt Rotterdam in dat opzicht zwart-witdenken.


Ramadan, die in Marokko met vakantie is, vermoedt dat het besluit te maken heeft met het politieke klimaat in Nederland en de rol die PVV-leider Geert Wilders daarin speelt, zei hij verder. Hij heeft overigens geen probleem met Nederland en komt begin september naar Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.