Home

Achtergrond 2 reacties

Rabobank verwacht uitloop crisis tuinbouw naar 2010

De Rabobank gaat ervan uit dat de problemen in de glastuinbouw zo structureel zijn dat de crisis ook in 2010 voortduurt.

Dat zei topman Piet Moerland bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Moerland gaf een opsomming van problemen in de glastuinbouw, zoals duur gas, wegvallen van vraag en het ontbreken van mogelijkheden over te stappen naar andere teelten. ”Alles valt samen, waardoor we verwachten dat de problemen mogelijk doorzetten dit jaar en in 2010.”

Moerland zei dat de bank voorzieningen aanlegde voor mogelijk verlies op kredieten in sectoren als de glastuinbouw. Over de verwachte verliezen op kredieten in de tuinbouw liet hij zich niet uit.

Overbruggingskrediet

De Rabo-topman hield de aanwezige media voor dat de bank een coöperatieve houding zal aannemen bij de benadering van de gezonde financiële bedrijven in de glastuinbouw. ”Met individuele bedrijven zoeken we naar oplossingen zoals een overbruggingskrediet en uitstel van aflossing. Dat past bij onze coöperatieve missie. We zullen daar niet alleen blijk van geven, maar die missie ook koesteren.

De bank had in juni 23,7 miljard euro uitstaan in de voedingsbranche en agrarische sector, 1 procent meer dan vorig jaar. Volgens Moerland lag de groei vooral in de primaire sector.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    qwert

    Ook hier blijkt maar weer....hoogmoed komt voor de val

  • no-profile-image

    kani Baal

    Maar hopen dat het niet zo is.......zal niet veel overschieten ....wat overschiet is straatarm.

Of registreer je om te kunnen reageren.