Home

Achtergrond 6 reacties

Rabo ziet winst dalen

De Rabobank heeft in het eerste half jaar van 2009 de winst zien afnemen tot 1,32 miljard euro. In dezelfde periode van 2008 bedroeg de winst 1,61 miljoen euro.

De bank voelt hoe klanten door de recessie in zwaar weer zijn gekomen. "Hoewel sommige economen alweer een zwaluw zien, voorzie ik op dit moment nog geen economische zomer", zei bestuursvoorzitter Piet Moerland bij presentatie van de cijfers.

Er is nog sprake van een groei van de kredietportefeuille in de voedingsmiddelenindustrie en de agribusiness. De bank verwacht echter dat die groei in het tweede halfjaar zal afvlakken doordat klanten minder investeren.

De bank voorziet dat de krimp van de economie in het tweede halfjaar min of meer tot stilstand zal komen. De internationale handel in de industrie zullen zich beter herstellen dan de bedrijven die afhankelijk zijn van binnenlandse bestedingen.

Toch dient het herstel zich in de loop van volgend jaar aan. Dat gaat echter niet zo hard dat de Nederlandse economie dankzij de export uit het dal komt. De resultaten werden gedrukt door hogere voorzieningen voor kredietverliezen en hevige concurrentie op de spaarmarkt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  antipolis

  Hoeveel agrariers in alle sectoren zitten in zwaar weer , doordat zij bij schade in wat voor vorm dan ook benadeeld zijn door hun verzekeraar interpolis, notabene polissen afgesloten via hun eigen rabobank. agrariers vangen niets of schijntje door opgezet smerig spel van interpolis. kijk op www sbbo.eu en kom ook tot de conclusie dat u ooit benadeeld bent door uw eigen verzekeraar

 • no-profile-image

  Bert WiIllemsen

  "De Rabobank heeft in het eerste half jaar van 2009 de winst zien afnemen tot 1,32 miljard euro. In dezelfde periode van 2008 bedroeg de winst 1,61 miljoen euro"

  Het zal wel een fout in het artikel zijn, want 1,32 MILJARD is toch echt meer dan 1,61 MILJOEN??

  En dan nog mijn inhoudelijke mening over de zaak: Verbaasd mij helemaal niets, zal nog wel erger worden, eerst geven ze tuinders te hoge leningen om maar te blijven uitbreiden en hiervan krijgen ze nu de rekening gepresenteerd, dit najaar en volgend voorjaar is de klap nog groter, helaas!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  "Rabo ziet winst dalen": Ik ook, alleen is mijn winst geheel verdampt.

 • no-profile-image

  hoezo

  "De nettowinst bedraagt 1,3 miljard euro. De tier 1-ratio komt met
  13,0% boven het gewenste hoge niveau van 12,5% uit en het rendement
  op eigen vermogen bedraagt 8,7%.
  (Aan dit rendement kunnen we als agrarische sector een puntje zuigen, en als grondlegger van deze bank met gemengde gevoelens terugkijken)
  In een marktomgeving waarin de hypotheekproductie en de groei van de
  zakelijke kredietportefeuille zijn afgenomen, hebben de lokale
  Rabobanken hun marktposities kunnen verstevigen. Er is meer krediet
  verstrekt aan food & agriklanten door Rabobank International en De
  Lage Landen. Margeverbeteringen, een versnelling van het programma Rabobank 2010 en aanvullende kostenreducties zijn dan
  ook absoluut noodzakelijk om onze solide vermogenspositie te behouden
  én om onze klanten nu en in de toekomst goed te kunnen blijven
  bedienen," aldus Piet Moerland bestuursvoorzitter van de Rabobank
  Groep."

 • no-profile-image

  Bartje

  Fijn dat een bank waar zoveel agrarische ondernemers zaken meedoen, in deze tijd winst kan maken.

 • no-profile-image

  Renske

  Wat moet je ervan denken? Er wordt zoveel gezegd en geschreven, je vraagt je af wat is de waarheid! Een ding is duidelijk, De Rabo kwam van boerenleenbank, is gegroeit naar....! Het voornaamste is dat de prijzen snel stijgen voor de land en tuinbouw tot kostprijdekkend!!! Dan hebben we de banken niet zoveel nodig! Nu maken ze de dienst uit, ze hebben nu bewezen dat ze dit niet aankunnen! Bankcrisis!!!! Overal zag je zeer grote gebouwen verreizen, Banken. Laten ze nu ook maar is pas op de plaats maken, ze zijn figuurlijk groot genoeg! Ze zijn van en horen tussen de mensen te staan!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.