Home

Achtergrond

Rabo: kredietpositie tuinbouw stabiel

De Rabobank verwacht ondanks de afzetcrisis dit jaar een stabiele kredietportefeuille voor de glastuinbouw.

Dat zegt afde­lingsdirecteurs akker- en tuin­bouw Dick Oosthoek. De bank heeft 7 miljard euro uitstaan in de glastuinbouw en zag dit eerste halfjaar nog een lichte groei. Dat zijn eerder afgesloten leningen voor investeringen die nu zijn op­genomen. Het aantal investerin­gen loopt wel fors terug.

De Rabobank nam voorzienin­gen op voor verliezen op kredie­ten in de tuinbouw. Hoe groot de stroppenpot is, wil Oosthoek niet zeggen. Hij ziet nog veel onzeker­heden. ”Het is moeilijk te voor­spellen. Een aantal bedrijven krijgt uitstel van aflossingsver­plichtingen. Dat beïnvloedt de portefeuille.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.