Home

Achtergrond 201 x bekeken

Quarantaine wegens longpest opgeheven

De Chinese autoriteiten hebben een blokkade rondom het plaatsje Ziketan, waar de longpest heerste, opgeheven.

Drie mensen kwamen om door de infectieziekte. Maar na een week hebben zich geen nieuwe besmettingen voorgedaan, berichtte staatspersbureau Xinhua zaterdagavond laat. Op 30 juli sloten de autoriteiten de plaats met 10.000 inwoners van de buitenwereld af. De longpest was vermoedelijk overgedragen aan mensen door een hond. Het eerste slachtoffer, een 32-jarige herder, stierf drie dagen nadat hij zijn hond had begraven. De hond zou een geïnfecteerde marmot hebben gegeten.

De longpest is een variant van de pest, waaraan in de middeleeuwen naar schatting 30 tot 60 procent van de Europese bevolking overleed. De ziekte steekt in China nog steeds sporadisch de kop op. Als de bacterie niet in een vroeg stadium met antibiotica wordt behandeld, is het sterftecijfer onder patiënten bijna 100 procent. Longpest is uiterst besmettelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.