Home

Achtergrond 357 x bekeken 2 reacties

Puik resultaat

Zuivelbedrijf FrieslandCampina presenteert een eerste halfjaarrapport dat lang niet slecht is. Eigenlijk beter dan verwacht.

Niet dat zich dit al direct vertaalt in centen meer melkgeld.
Binnen Nederland blijft FrieslandCampina vooralsnog een goede middenmoter qua melkgeldbetaling. Ook als bovenop het al betaalde geld nog eens een prestatietoeslag komt van 68 cent per 100 kilo. Vergeleken met het Europese gemiddelde doet FrieslandCampina het wellicht iets beter.
Los daarvan zijn de bedrijfsresultaten gewoon goed. Het resultaat vóór belasting is nauwelijks lager dan het resultaat van de twee afzonderlijke coöperaties in de eerste helft van 2008, toen de markt veel beter was en de omzet hoger.
De twee fusiepartners vullen elkaar goed aan. Buiten Europa werd winst gemaakt in Afrika en Azië, traditioneel het sterke punt van Friesland Foods. In Europa werd goed verdiend met de consumentenmerken van Campina. Duidelijk is dat FrieslandCampina profiteert van het bredere speelveld waarop het nu actief is. Waar slechte resultaten in de kaas, boter en melkpoeder werden behaald, maakten de resultaten in de consumentenmarkt en de export dit weer goed. Ondertussen werd ook het eigen vermogen versterkt.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  johan

  Nou die betere resultaten mogen ook wel eens een keertje dacht ik zo (wij)boertjes steeds maar geld in een cooperatie pompen en dan maar zien of er iets van terug komt,mijn mening een cooperatie hoort toch bovengemiddeld te presteren en nu verder omhoog,die twee cent extra die ons beloofd is voor de fusie wil ik wel eens zien!!!!

 • no-profile-image

  Boerin

  Een teleurstellend resultaat, mede behaald door de lage grondstofprijzen.
  Van deze fusie hadden wij heel iets anders verwacht. De peptalk van Cees van''t Hart slaat nergens op. Deze top-mensen zijn ten onrechte heel tevreden met zichzelf. Ik hoop dat de ledenraad dit vandaag ook heeft aangegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.