Home

Achtergrond

Protest dierenactivisten Maastricht verboden

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht heeft vandaag een protestactie verboden van dierenbevrijdingsorganisatie Respect voor Dieren tegen winkeliers in de binnenstad die bont verkopen.

De actie stond gepland voor zaterdag. Volgens de gemeente is de veiligheid van het winkelend publiek niet te garanderen. Bovendien meent Maastricht dat de activisten de ondernemers agressief bejegenen.

Maastricht vreest opstoppingen in de drukke binnenstad op zaterdag en mogelijk paniek onder de bezoekers. Ook de doorgang van hulpdiensten en openbaar vervoer staat op het spel. Volgens een woordvoerder hebben de activisten zich tijdens een vergelijkbare actie in mei niet aan de voorwaarden gehouden.

Respect voor Dieren heeft een kort geding aangekondigd en laat via een woordvoerder weten dat het protest hoe dan ook doorgaat.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.