Home

Achtergrond 361 x bekeken 1 reactie

Prominent wacht met bundeling trostomaat

Telersvereniging Prominent onderneemt nog geen initiatieven voor een aanbodbundeling van trostomaten.

"Formeel en informeel zijn er geen gesprekken," zegt Arne van Aalst, algemeen directeur van Prominent. "We hebben wel de ambitie om met telers buiten onze vereniging samen te werken binnen een APO (Associatie Producenten Organisatie, red.)." De vereniging wil zich op korte termijn richten op de aangekondigde verkoopactiviteiten voor het nieuwe seizoen.

Prominent kondigde vandaag aan de afzet van trostomaten niet meer volledig via The Greenery te doen. Daarmee wil de vereniging dichterbij de handel komen en meer inzicht verwerven in de marktsituatie. "Dat is een sterke wens van de leden", zegt Van Aalst. "We verwachten dat we de afzet op sommige punten beter kunnen doen dan The Greenery." Wat dat exact is wil Van Aalst niet zeggen.

Volgens Van Aalst zijn telers niet ontevreden over The Greenery. "We willen dan ook lid blijven van The Greenery. Ik kan me voorstellen dat we gebruik blijven maken van de dienstverlening en dat we producten verkopen aan de afdeling sales. In die zin wordt The Greenery dan een klant van ons. Daarnaast zullen we dus ook rechtreeks zaken doen met handelspartijen."

Intussen beraadt The Greenery zich op de ontstane situatie. Het is de eerste keer dat een lid een dergelijke stap maakt. Volgens een woordvoerder is er dan ook geen specifiek beleid op toe te passen. Wel zijn er duidelijke regels en richtlijnen in de statuten vastgelegd. "Momenteel onderzoeken we hoe dat in elkaar steekt." Op korte termijn bespreekt The Greenery de situatie in een bestuursvergadering.

Dick Voskamp, voormalig verkoopleider van FresQ-dochter Fresteem, gaat de verkoop bij Prominent op zich nemen. Dat is opmerkelijk, omdat Voskamp namens Fresteem dit voorjaar met the Greenery sprak over bundeling. Die gesprekken strandden echter. Van Aalst ontkent dat dit gebeurt met het oog op een samenwerking tussen FresQ en Prominent.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kani Baal

    We gaan zelf vermarkten...ja ja en we blijven ook bij de Greenery. NATUURLIJK!!Wat we niet kwijt kunnen dumpen we dan gewoon bij de Greenery.Zo iets heet in de sierteelt Buiten de Veiling Om. Ga vooral zo door. Blijkbaar zijn de trostomaten nog te duur.

Of registreer je om te kunnen reageren.