Home

Achtergrond 288 x bekeken 3 reacties

Prijsherstel weipoeder raakt kalverhouder

Kalverhouders en hun integraties moeten waarschijnlijk rekening houden met duurdere kunstmelk.

Het voornaamste ingrediënt voor dit voer, de weipoeder is namelijk bezig met een relatief snel prijsherstel. Met een notering van deze week 490 euro per ton (notering Productschap Zuivel) is de prijs weliswaar nog lang niet de helft van het record dat in april 2007 werd neergezet (1320 euro), maar het is al weer aardig boven het dieptepunt van 360 euro dat in januari en februari van dit jaar werd genoteerd.

De prijs bevindt zich daarbij op het hoogste niveau sinds mei 2008. Tot voor kort werd vrij veel gewone magermelkpoeder gebruikt voor kalvermelk. Aan deze situatie kwam onder meer een eind doordat kaasfabrikanten geleidelijk aan weipoeder gingen produceren van een steeds betere kwaliteit. Het ziet er naar uit dat deze situatie blijvend is, maar ook weipoeder is uiteindelijk een marktgevoelig product.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Zij krijgen de kalveren al voor niets. Dan mogen ze toch wel iets betalen voor die melk! Niet janken doe ik ook niet!

 • no-profile-image

  freek

  dan zouden ze beter af zijn melk van de boer te kopen zou iets goedkoper zijn en dan zou die boer ook wat verdienen en daalt de hoeveelheid melk op de markt.
  maarja ook minder vraag voor poeder jammer

 • no-profile-image

  Arjan

  Nou melkveehouder uit brabant je reactie is wel heel kort door de bocht. Je mag blij zijn dat er kalvermesters zijn in Nederland anders kan je je kalfjes ook afmaken net als in Denemarken en engeland. Bovendien ontvang je dan helemaal geen geld voor je kalveren en heb je alleen destructiekosten. Gun ieder een boterham aub !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.