Home

Achtergrond 2 reacties

Poolse pluksters beschuldigen baas van mishandeling

Drie Poolse aardbeienpluksters van een bedrijf in Oostelbeers (Noord-Brabant) hebben woensdagochtend aangifte gedaan tegen hun werkgever.

Ze zeggen dat de man hen heeft geschopt en geslagen en dat hij hun post opent. Een woordvoerster van de politie heeft dat gezegd.
Het bedrijf raakte deze week al in opspraak. Ongeveer zeventig Poolse pluksters legden hun werk maandag neer, omdat de aardbeienkweker te laat was met betalen van hun loon. Uit een lijstje dat in de regionale media circuleert, blijkt bovendien dat de dames torenhoge boetes krijgen voor 'overtredingen', zoals het dragen van een telefoon in het veld, plassen tijden het werk (250 euro), buiten het hek komen en praten onder werktijd (100 euro).

De Arbeidsinspectie is maandag voor een controle op het bedrijf geweest, maar heeft toen geen overtredingen geconstateerd.
De aardbeienkweker wilde tot dusver niet reageren en was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vracht

  Volgend seizoen thuis blijven meidjes want daar is het zoveel beter dan in NL daarom kwamen jullie. om dat het bij jullie thuis zoveel beter was. Exporteur vee

  Geplaatst door Vracht, NL

 • no-profile-image

  Polskie vracht

  Kanibaal.Geef dan lintjes.Maar wel als ze bij jouw gewerkt of werken O.K.
  Want dat gezeur van die werkneeMSTERS komt je gewoon van de Polen de nek uit. Zo als Vracht eerder schreef.Laat ze thuis dat grote bekkie hebben.Krijgen ze van pappie of mammie klap voor de bol.
  Pool bekende vracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.