Home

Achtergrond 215 x bekeken

Politie stopt met mobiele trajectcontrole

De politie stopt met mobiele trajectcontroles in Nederland. Dat heeft de politie Flevoland vandaag laten weten.

Vier jaar geleden werd mobiele trajectcontrole als eerste in Europa ingevoerd op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Bij mobiele trajectcontroles wordt de gemiddelde snelheid over een langere afstand gemeten door verplaatsbare meetinstallaties.

Volgens de politie zijn technische problemen de voornaamste oorzaak van het mislukken van het project. Onder meer metingen waren niet niet nauwkeurig. Daarop werd na vier jaar besloten te stoppen met het project. Volgens Ernst Koelman van Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (OM) wordt het project ook niet meer opnieuw gestart.

De Markerwaarddijk was de enige plaats in Nederland waar mobiele trajectcontroles werden gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.