Home

Achtergrond

Politie Italië geeft Ferrari's maffia terug

De Italiaanse politie stopt met het rijden in honderden Ferrari's, Porsche en andere luxe auto's die bij leden van de maffia in waren beslag genomen. De bolides bleken te duur in onderhoud.

Dit meldde de krant la Repubblica zaterdag op zijn website. De luxe auto's voor de politie waren een stokpaardje van minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni. Die wilde, gebruik makend van de Italiaanse variant van de pluk-ze-wet, aan de maffia laten zien dat "het klimaat is veranderd'' door voor de neuzen van de maffiosi rond te rijden met hun verbeurd verklaarde auto's. De politie kreeg zo'n duizend Ferrari's, Porsches, BMW's en Mercedessen.


Die maffiosi kunnen nu in de krant lezen dat de staat zich hun auto's niet kan permitteren. Niet alleen het onderhoud was te duur, ook waren er tal van bureaucratische problemen doordat de auto's op naam van stromannen stonden of in het buitenland waren aangemeld. Volgens een nieuwe circulaire van Maroni geeft de politie alle auto's met een cylinderinhoud van meer dan 2500 kubieke centimeter terug aan de depots van justitie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.