Home

Achtergrond 5085 x bekeken 4 reacties

'Poederkwast' is uitstekende plant

Het vergt wat geduld en een goede verzorging, maar dan heb je ook wat. Scadoxus multiflorus (foto) is een plant die in de huiskamer, in de serre of op het balkon en soms ook toegepast in de (zomer)tuin geweldig kan scoren.

Cees Breed toont in de keuringszaal een voluit bloeiend exemplaar van de 'Poederkwast'. Een juweeltje. Kwekerij Davelaar is deze week weer van de partij met een sortiment Crocosmia, waaronder de bessen van Crocosmia 'Lucifer'. Op de bloemenveiling wordt dit product goed gewaardeerd en worden er prijzen gerealiseerd van ongeveer 18 cent per stuk, in een periode waarin voor een gladiool rond 10 cent wordt betaald.

Dames en Beelen zet deze week opnieuw enkele blauw/paarse tinten van Babiana voor het voetlicht. Wat aan de late kant, hetgeen mogelijk werd door twee weken later te planten. Fraai, maar fragiel is ook de van oorsprong uit Zuid Afrika afkomstige zalmkleurige Tritonia laxifolia van Dames en Beelen.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  m dumoleijn

  ik ben een erg groot liefhebber van alle soorten poederkwasten. onmogelijk te vinden in nederland. verkoopt u aan particulieren? of weet u hoe ik hier anders aan kan komen?
  dank voor uw hulp.

  vriendelijke groet, mietsy dumoleijn

 • no-profile-image

  a volk

  sinds 1955hebben wij een plant:poederkwast in de beginjaren lange snelgroeiende stengels aan het einde een openbarstend bolletje vraag:de laatste velen jaren nooit meer gezien reden??????????

 • no-profile-image

  Niek Baltus

  Zou iemand voor mij een stek hebben van de "poederkwast"

 • no-profile-image

  Etienne

  Hallo

  Ik zag een rode poederkwast en vroeg mij af waar die te koop is.

  Mvg.Etienne

Of registreer je om te kunnen reageren.