Home

Achtergrond

Plotselinge massale vissterfte bij Shanghai

Vele duizenden dode vissen zijn zondag aangespoeld in Sanlin, een voorstadje van Shanghai, berichtten Chinese media maandag.

Door verrotting is er een hevige stank ontstaan. Een vrouw die aan de rivier woont, vertelde in de media dat rond vier uur 's middags vele vissen aanspoelden. Vijf minuten later was de 25 meter brede rivier over een lengte van ongeveer anderhalve kilometer bezaaid met dode vissen, aldus de vrouw. Ruim honderd mensen dachten snel een vismaaltje bij elkaar te rapen, maar de plotselinge enorme hoeveelheid vis schrok ze af.

Volgens de regionale milieubescherming zijn de vissen mogelijk gestorven door een gebrek aan zuurstof. Een onlangs nieuw gebouwd pompstation stroomopwaarts is mogelijk de oorzaak van het lage zuurstofgehalte in het water. Uit onderzoek moet blijken wat de daadwerkelijke oorzaak van de massale vissterfte is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.