Home

Achtergrond 244 x bekeken

Petrobras:invloed crisis biobrandstoffenmarkt beperkt

De Braziliaanse energiemaatschappij Petrobras investeert de komende 4 jaar 1,6 miljard euro in de ontwikkeling van biobrandstoffen.

Dat heeft directeur van de biobrandstoffendivisie Miguel Rossetto gezegd op een conferentie in Londen.

Volgens Rossetto wint Petrobras wereldwijd en lokaal marktaandeel op de markt voor biobrandstoffen door overnames. “Naar mijn mening heeft de crisis een verwaarloosbare invloed op de industrie. De introductie van biobrandstoffen is vanwege het milieu nu onomkeerbaar.”

De jaarlijkse productie aan biodiesel en ethanol moet de komende vier jaar groeien van 170 miljoen liter tot 640 miljoen liter. Petrobras produceert dan 25 procent van alle biodiesel (vooral op basis van soja) en 10 procent van de ethanol (op basis van suikerriet) in Brazilië,

Rossetto is één van de oprichters van de arbeidspartij die het land sinds 2003 regeert. Tussen 2003 en 2006 was Rossetto minister van agrarische ontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.