Home

Achtergrond 2 reacties

Peijs: Nederland staat voor aap

Nederland staat internationaal voor aap nu het de beloofde uitdieping van de Westerschelde niet tijdig klaarkrijgt.

Dat zei commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs, vandaag voor Omroep Zeeland. Nederland had Vlaanderen in een verdrag beloofd dat de zeearm eind dit jaar minstens 13,1 meter diep zou zijn. De Raad van State heeft echter in juli bepaald dat ons land het uitgraven direct moest stilleggen, omdat de natuur mogelijk wordt aangetast.

Peijs riep de regering op desnoods met noodwetgeving te komen. Volgens haar was het ook beter geweest als de regering met de milieubeweging had gepraat over een eventuele extra compensatie.

De commissaris vindt het ''slecht om slecht met je buren te zijn''. Ook Zeeland had het verdrag ondertekend. "Zeeuwen zijn mensen die zich aan hun woord houden.'' Ze kan zich er verder wel iets bij voorstellen als België met maatregelen tegen Nederland komt.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jan

    Och ja, hadden ze de Natuurbeschermingswet maar niet zo streng moeten maken!! Diverse deskundigen hebben hiervoor gewaarschuwd, maar LTO heeft voor de boeren ook nooit willen luisteren naar de adviseurs die het bij het rechte eind hebben. En maar dealtjes sluiten met natuurorganisaties en het ministerie en inmiddels is Natura 2000 een nachtmerrie en glijdt NL af in regelrechte armoede!!!!

  • no-profile-image

    gert

    De dictatuur van de natuur regeert in Nederland,dat wist Karla ook donders goed als voormalig minister,ze moet daarom de consequenties ook aanvaarden,laat ze eens gaan praten met ook voormalig minister en partijgenoot Veerman nu voorzitter van Natuurmonumenten,.Ze staat zelf voor aap hoe die daar over denkt.Ze hebben deze problemen zelf over zich afgeroepen met oa. Natura 2000

Of registreer je om te kunnen reageren.