Home

Achtergrond

Partij voor Zeeland wil spoedberaad over Westerschelde

Provinciale Staten van Zeeland moeten op korte termijn in een spoedzitting bijeenkomen.

De fractie van de Partij voor Zeeland (PvZ) heeft het college van Gedeputeerde Staten hierom verzocht.

Aanleiding vormen de oplopende spanningen tussen Nederland en Vlaanderen. De Vlamingen zijn furieus nu de derde verdieping van de Westerschelde verder wordt vertraagd door een uitspraak van de Raad van State. Die oordeelde onlangs dat een nieuwe verdieping van het water mogelijk schadelijk is voor de natuur.

De PvZ vreest dat Zeeland de dupe wordt van het conflict. In Vlaanderen zijn al stemmen opgegaan voor een boycot van Zeeuwse mosselen. De Westerschelde is als toegangskanaal tot de haven van Antwerpen van groot economisch belang voor de zuiderburen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.