Home

Achtergrond

PPE: certificering VWA moet efficiënter

De exportcertificering van levend pluimvee door de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) moet efficiënter kunnen.

Dat vindt het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE), dat het onderwerp binnenkort aankaart bij de autoriteit. Sinds 1 juli van dit jaar moet er betaald worden voor de exportcertificering in het zogeheten levende traject. Hier valt bijvoorbeeld de export van eendagskuikens en broedeieren, maar ook die van slachtkalkoenen of vleeskuikens onder. De exporteur betaalt per kwartier voor de certificering.

De kosten zouden echter onnodig oplopen. ”De sector zet echter vraagtekens bij de efficiëntie van de inspecties”, signaleert PPE-secretaris Ben Dellaert. Vertegenwoordigers van de broederijen en de kalkoenensector in het PPE-bestuur zouden in de praktijk zien dat de werkwijze niet optimaal lijkt.

Dellaert: ”Wij willen er op korte termijn met de VWA over praten hoe dit beter kan. We hebben er geen problemen mee dat er voor de certificering betaald moet worden, maar dan moet het wel zo efficiënt mogelijk gebeuren.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.