Home

Achtergrond 223 x bekeken

Overheid: handen wassen en zakdoekje weggooien

Hoesten, niezen en neus snuiten in een papieren zakdoekje dat je direct weggooit.

Handen wassen met water en zeep en de handen goed afdrogen. Dat zijn een aantal van de tips die te lezen zijn in de brochure van de overheid met betrekking tot de Mexicaanse griep. In een aantal radiospotjes adviseert de overheid hetzelfde. De brochure valt vanaf maandag bij alle Nederlanders op de mat. De spotjes zijn te horen vanaf woensdagochtend. RTL Nieuws heeft er de hand al op weten te leggen en plaatste de folder en twee spotjes dinsdag op de website.

Een woordvoerder van het ministerie van VWS zei in een reactie dat het doel van het ministerie is zoveel mogelijk mensen te bereiken. "RTL geeft onze campagne hiermee alleen maar extra bekendheid.'' In de brochure 'Zo houden wij grip op griep' geeft de overheid antwoord op vragen als 'hoe kan ik voorkomen dat ik besmet raak', 'wat is Nieuwe Influenza A', 'wat zijn verschijnselen van de griep' en 'zijn er medicijnen beschikbaar'. De radiospotjes verwijzen mensen met aanvullende vragen door naar de website grieppandemie.nl en het informatienummer 0800-1100.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.