Home

Achtergrond

'Ouders ontevreden over onderwijs'

Ruim de helft van de ouders met kinderen op de basis- of middelbare school vindt dat het onderwijs niet het uiterste uit hun kinderen haalt.

Ze waarderen het onderwijs nog net met een voldoende: een 6,7 voor de basisschool, een 6,5 voor de middelbare school. Dat maakte het tijdschrift J/M voor ouders, dat het bureau Qrius opdracht gaf om een onderzoek onder ruim vijdhonderd ouders uit te voeren, vandaag bekend.

Uit de resultaten blijkt verder dat 80 procent van de ouders graag de strenge, maar rechtvaardige docent terug in de klas ziet. Ruim 60 procent denkt dat het beter is als leraren zich niet meer bij hun voornaam laten noemen, bijna net zoveel mensen willen dat de strafregels weer worden ingevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.