Home

Achtergrond 156 x bekeken

Oseltamivir ruim 9000 keer voorgeschreven

Dit jaar hebben apothekers in Nederland al ruim negenduizend keer de virusremmer oseltamivir, waarvan Tamiflu een merknaam is, verstrekt.

Dat is een stijging ten opzichte van andere jaren. Daarbij komen nog het aantal patiënten met Mexicaanse griep en de mensen in hun omgeving die via de GGD's het medicijn kregen. "Het is niet uit te sluiten dat veel voorschrijvingen uit voorzorg zijn geweest"', concluderen deskundigen dinsdag in een artikel op de website van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Artsen moeten volgens de deskundigen echter terughoudend zijn om onnodige risico's op resistentie en op termijn een tekort aan antivirale middelen te vermijden. In Nederland liggen 5 miljoen kuren op voorraad. Vrijdag werd bekend dat vanaf deze week in principe alleen aan zieken die een risico lopen, Tamiflu wordt gegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.