Home

Achtergrond

Orkaan Bill in Canada

De orkaan Bill heeft maandagochtend de kust van de provincie Newfoundland in het uiterste oosten van Canada bereikt.

Dat heeft het Amerikaanse orkanencentrum (NHC) in Miami gemeld. De stormwind trekt nu over het zuidoostelijke deel van Newfoundland.
De golven die met de hevige wind gepaard gingen, hebben in de staat Maine in het noordoosten van de Verenigde Staten een meisje van zeven jaar het leven gekost. In Florida verdronk een 54-jarige man die op de hoge golven wilde surfen. President Barack Obama stelde zondag zijn vakantie op het eiland Martha's Vineyard voor de Amerikaanse oostkust enkele uren uit, totdat de orkaan was voorbijgetrokken.

Bill was de eerste Atlantische orkaan van dit jaar. De wervelstorm was vorige week nog een orkaan van de vierde categorie, het op een na hoogste niveau. Op weg naar Canada verloor de orkaan echter aan kracht. Het NHC maakte maandag bekend dat Bill boven Canada te zwak was geworden om nog een orkaan te worden genoemd. Het centrum spreekt nu van een storm.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.