Home

Achtergrond

'Oppassen voor hitte'

De hitte die voor vandaag wordt verwacht, heeft ook een keerzijde.

Ouderen, zieken, maar ook sporters moeten oppassen. Veel drinken, schaduw opzoeken of 'schuilen' op een plek waar een briesje staat, is goed voor wie last heeft van de warmte, staat als algemene wenk op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De onderwijsbond AOb verwacht geen problemen voor de scholen, die in het noorden van het land al begonnen zijn. De temperatuur in het schoolgebouw is bepalend voor eventuele maatregelen. Als het kwik in de klaslokalen boven de 26 graden komt, wordt het tijd te overleggen over vrij geven of een tropenrooster. Maar vrijdag wordt het al koeler, dus ik verwacht geen problemen, zei een woordvoerder van de AOb.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.