Home

Achtergrond

Oplichters actief in Friesland en Noord-Holland

Oplichters proberen bedrijven in Friesland en Noord-Holland geld afhandig te maken door nota's van overheidsinstanties te openen en te voorzien van een vals rekeningnummer.

Een zestal bedrijven heeft aangifte gedaan. "Waarschijnlijk volgen er nog meer'', zei een woordvoerder van de politie Friesland woensdag.
De oplichters gebruiken de officiële rekeningen van de overheidsinstanties. Op het rekeningnummer is een sticker geplakt met daarop de tekst 'rekeningnummer is gewijzigd' en dan een nieuw, vals nummer. "Blijkbaar openen de daders de enveloppen. Hoe dat wordt gedaan zijn we nog aan het onderzoeken'', aldus de zegsman.

De woordvoerder heeft geen overzicht van de bedragen die de bedrijven afhandig zijn gemaakt. "Maar het gaat om grote bedragen. Voor bedrijven kunnen bijvoorbeeld de belastingen behoorlijk hoog zijn.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.