Home

Achtergrond 308 x bekeken 3 reacties

Open middag bollen Proeftuin Zwaagdijk

Proeftuin Zwaagdijk houdt volgende week woensdag op het proefveld Floratuin een open middag, met als thema de teelt van zantedeschia, lelie en dahlia.

Van 13.00 tot 17.00 uur is het proefveld opengesteld en is er een breed scala aan onderwerpen te zien. Er is een een innovatiemarkt, een lezing en de mogelijkheid tot verlengen van de spuitlicentie.

De open middag wordt georganiseerd in samenwerking met Agrifirm, BASF, Bayer CropScience, Captain Research, Jiffy en Productschap Tuinbouw. Bij een de proeven zal uitleg worden gegeven over de huidige stand van zaken.

Zantedeschia

Het in areaal groeiende knolgewas Zantedeschia kent nog vele geheimen omtrent de optimale vermeerdering, teeltomstandigheden en bestrijding van ziekten en plagen. Op het proefveld aan de Rijksweg te Julianadorp wordt dit jaar veel aandacht besteed aan dit economisch belangrijke gewas.

Lelies

In opdracht van Agrifirm en het Productschap Tuinbouw zij er twee bolontsmettingsproeven aangelegd. In deze onderzoeken wordt gevarieerd met de concentraties van verschillende middelen en wordt gekeken naar de beste combinatie van middelen. Resultaten van voorgaande jaren zullen hierbij worden gepresenteerd en op het veld is de actuele stand van het gewas te zien. Ook de onkruidbestrijding komt uitgebreid aan de orde.

Dahlia

Jiffy laat voor het tweede achtereenvolgende een proef uitvoeren met dahlia stekken. Normaal gesproken worden dahlia's als beworteld stekje vanaf half mei geplant. Nieuw is de methode om de stekjes in een Jiffy-potje uit te planten. Het voordeel van het uitplanten in een Jiffy-potje is dat de wortels niet beschadigd worden zodat de dahlia’s sneller weggroeien.

Innovatiemarkt

Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt de innovatiemarkt georganiseerd. Tijdens deze markt geven diverse toeleveranciers in de tuinbouw uitleg omtrent nieuwe producten en ontwikkelingen die belangrijk zijn binnen de bloembollenteelt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Linda Sijtsma

  De open middag is inderdaad 1 week later op woensdag 26 augustus ! (excuus, de tijd gaat snel maar het is nog geen september...)

 • no-profile-image

  Redactie AGD.nl

  De open middag is op woensdag 26 augustus, dit is inmiddels aangepast in het bericht.

 • no-profile-image

  Linda Sijtsma

  Is de open middag niet een week later op woensdag 26 september in Julianadorp?

Of registreer je om te kunnen reageren.