Home

Achtergrond

Op de catwalk voor een orgaan

Patiënten die wachten op een orgaan gaan woensdag in Utrecht een zogeheten Donor Catwalk lopen met mensen die al een orgaantransplantatie achter de rug hebben.

De catwalk is in het Utrechtse poppodium Tivoli De Helling. De organisatie wil op die manier aandacht vragen voor het Automatisch Donorregistratiesysteem, zo heeft Stichting 2 miljoen handtekeningen donderdag bekendgemaakt.

Een van de 'catwalkers' is Esther-Clair Sasabone, die kandidaat was in de Donorshow van BNN. Sasabone wacht nog altijd op een nier. In totaal lopen tien wachtenden en getransplanteerden woensdag de Donor Catwalk. Het is het startschot voor een handtekeningenactie die tot 1 juni loopt. Via 2miljoenhandtekeningen.nl kunnen mensen de petitie tekenen. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) krijgt de petitie aan het eind van de campagne, aangeboden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.