Home

Achtergrond 261 x bekeken

Ook locoburgemeester Landerd geveld door Q-koorts

Locoburgemeester Chris School van Landerd, die begin juli de ministers Gerda Verburg (Landbouw) en Ab Klink (Volksgezondheid) nog ontving vanwege de grote uitbraak van Q-koorts in zijn gemeente, is zelf ook geveld geweest door de ziekte.

Hoogstwaarschijnlijk had hij de bacterie al opgelopen toen hij de bewindslieden verwelkomde. Op zijn vakantie in Zwitserland eind juli werd School ziek en merkte hij aan den lijve wat veel van de inwoners van zijn gemeente meemaken: koorts, hoofdpijn en vermoeidheid. Zelf dacht de wethouder niet direct aan de veelbesproken ziekte, maar toen hij de verschijnselen aan zijn Nederlandse huisarts doorbelde was de diagnose snel gesteld. School keerde huiswaarts en is flink ziek geweest, vertelde hij donderdag.

De ministers Klink en Verburg hoeven zich geen zorgen te maken. Voor zover bekend gaat de ziekte niet over van mens tot mens. De Q-koortsbacterie komt vrij bij miskramen van schapen en geiten en mensen raken ziek door inademing ervan. Veebedrijven hebben de bewindslieden destijds ook niet bezocht. De wethouder is inmiddels hersteld en weer aan het werk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.