Home

Achtergrond

Ontvoeringsslachtoffer werkte in zaak kidnapper

Langzamerhand druppelen steeds meer feiten binnen over het leven van de achttien jaar geleden ontvoerde en onlangs weer opgedoken Jaycee Lee Dugard.

Zo meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN zondagavond (lokale tijd) dat Dugard werkte in de drukkerij van haar ontvoerder onder de naam Alissa.

De 58-jarige kidnapper Phillip Garrido had thuis een drukkerij voor kleine bedrijven in de stad South Lake Tahoe (Californië). Een van zijn klanten zegt 'Alissa' tweemaal kort te hebben gesproken voor het huis en telefonisch en per e-mail contact met haar te hebben gehad. De cliënt, Ben Daughdrill, zegt met 'Alissa' alleen over zakelijke dingen te hebben gesproken als visitekaartjes en folders. Daughdrill omschrijft haar als professioneel, beleefd en ontvankelijk. Niets bijzonders was hem opgevallen.

Garrido ontvoerde Dugard in 1991, toen ze elf jaar oud was. De religieuze fanaticus hield het meisje gevangen in tenten op zijn erf en verwekte twee kinderen bij haar.

Garrido en zijn echtgenote Nancy (55) zijn onder meer aangeklaagd voor seksuele misdrijven en ontvoering. Beiden zeggen onschuldig te zijn. Garrido wordt nu ook in verband gebracht met een reeks moorden op prostituees in de omgeving van San Francisco, het gebied waar hij actief was met zijn drukkerij.

De moeder van Dugard omschreef Jaycee na het emotionele weerzien als ,,fragiel'' en denkt niet dat ze ooit geprobeerd heeft te ontsnappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.