Home

Achtergrond

Ontvoerd meisje na achttien jaar terug

Een Amerikaans meisje dat in 1991 is ontvoerd, blijkt tegen alle verwachtingen in nog te leven.

Jaycee Lee Dugard liep woensdag samen met een ouder echtpaar een politiebureau binnen in Californië, berichtten Amerikaanse media donderdag op gezag van de politie. De inmiddels 29-jarige vrouw zou in goede gezondheid verkeren.

Dugard verdween op 11-jarige leeftijd. Het blonde meisje was voor het laatst gezien toen ze naar de bushalte liep bij haar woning in de stad South Lake Tahoe (Californië). Haar stiefvader Carl Probyn zou destijds hebben gezien hoe een auto met twee personen naast haar stopte en hoe de inzittenden haar ontvoerden.

Een agent van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI belde woensdag Dugards moeder om te vertellen dat haar dochter is gevonden. "Jaycee weet alles nog'', zei haar stiefvader. ,,Ze spraken elkaar kort via de telefoon en Jaycee beantwoordde alle vragen van mijn vrouw goed. Ik ben er 99 procent zeker van dat zij het is. Ik voel me geweldig, het is net als het winnen van de loterij.'' Probyn hoopt dat zijn stiefdochter de afgelopen achttien jaar goed is behandeld.

Maar de door de politie gemelde arrestaties in de zaak doen het ergste vermoeden. De politie zei een echtpaar van 55 en 58 jaar te hebben opgepakt. Het stel liep samen met de vrouw een politiebureau binnen om iets te vragen, maar een agent vond de zaak verdacht.

De 58-jarige arrestant, Phillip Garrido, zat eerder in de gevangenis voor verkrachting. Hij wordt momenteel vastgehouden op verdenking van kidnapping, verkrachting en obscene handelingen met een minderjarige. Zijn echtgenote Nancy zit vast op basis van betrokkenheid en ontvoering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.