Home

Achtergrond

Ontsnapte uit Brugge opgepakt

In Brussel is een van de drie gedetineerden opgepakt die op 23 juli met behulp van een gekaapte helikopter wisten te ontsnappen uit de gevangenis in het Belgische Brugge.

De man werd zaterdag al aangehouden, maar zijn arrestatie is pas maandag bekendgemaakt. Volgens de Vlaamse publieke omroep VRT werd hij opgepakt in de Brusselse deelgemeente Molenbeek. Eerder was hij gezien in de trein naar Parijs, maar toen wist hij te ontkomen. Het gaat niet om Ashraf S., die geldt als een van de gevaaarlijkste criminelen van België, maar om een van zijn kompanen.

De politie maakte sinds de ontsnapping van de drie massaal jacht op hen. Interpol zond een opsporingsbericht naar alle aangesloten landen. Zaterdag werd bekend dat de drie ook verdacht worden van bankovervallen die ze na hun vlucht uit de gevangenis hebben gepleegd in Antwerpen en wijde omgeving. Bij één overval zijn ze herkend op beelden van bewakingscamera's.

De gearresteerde, Abdelhaq M., is inmiddels overgebracht naar de gevangenis in Brugge, aldus de VRT. Hij moet maandag voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.