Home

Achtergrond

Ontsnapte uit Brugge gepakt in Marokko

Een van de drie gevangenen die twee weken terug ontsnapten uit de gevangenis van Brugge, is in Marokko opgepakt.

Belgische media hebben dat vandaag gemeld. Eerder werd een van de twee anderen al in Brussel aangehouden. De drie ontkwamen uit de gevangenis van Brugge met een gekaapte helikopter. Die was gehuurd door de vriendin van de man die nu is aangehouden. Van haar ontbreekt nog elk spoor.

Van de drie ontsnapten is nu alleen Ashraf S. nog voorvluchtig. Hij geldt als een van de zwaarste criminelen in België. De drie worden ervan verdacht na hun ontsnapping vier bankovervallen te hebben gepleegd in Antwerpen en wijde onmgeving.

België is de laatste weken geconfronteerd met diverse ontsnappingen. Enkele dagen na de uitbraak in Brugge verdwenen uit de gevangenis van Merksplas, niet ver van de Nederlandse grens, zes gevangenen, van wie er twee nog spoorloos zijn. Afgelopen dinsdag wisten drie criminelen met behulp van gewapende helpers uit het justitiepaleis in Brussel te vluchten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.