Home

Achtergrond 256 x bekeken

Onderzoek naar giftig wier op Bretonse stranden

Het ministerie van Milieu in Frankrijk heeft een onderzoek gelast naar de giftigheid van rottend zeewier op de stranden van Bretagne.

Milieuorganisaties geven de Franse regering de schuld van de problemen. De intensieve landbouw zou te veel vrijheid krijgen bij het gebruik van kunstmest, waarvan een deel in zee terecht komt. Dit zou de uitbundige groei van zeewier veroorzaken.

Bewoners van kustdorpen en de lokale toerisme-industrie zijn zeer bezorgd over de stinkende groene drab, die de stranden van zeker tachtig gemeenten bedekt. Een aantal stranden is inmiddels gesloten voor het publiek.

De problemen kwamen aan het licht door een incident met een ruiter. Diens paard gleed op 28 juli uit over rottend zeewier en kwam te overlijden. De man, Vincent Petit, raakte bewusteloos, maar overleefde het incident op het strand bij het dorp Saint-Michel-en-Greve. Mensen die in de omgeving aan het werk waren, brachten hem in veiligheid.

Een wetenschappelijk instituut gaat tests uitvoeren op het zeewier.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.