Home

Achtergrond

Onderzoek naar CCC in peren België

De Belgische voedselagentschap FAVV heeft een nader onderzoek gelast naar gebruik van het verboden middel CCC in de perenteelt.

De perenvoorraad van een Belgische perenteler is recent vernietigd nadat hij was betrapt op het groeimiddel chloormequat. De groeiremmer is verboden, maar controle vindt niet meer systematisch plaats.

De zaak kwam aan het rollen nadat in Engeland twee Belgisch Conférencepartijen werden aangetroffen met te hoge restwaardes chloormequat.

Volgens een woordvoerder van een Belgische veiling is het nog mogelijk dat lage gehaltes resten van het middel in peren voorkomt. De gevonden gehaltes waren extreem hoog, dat duidt op recent gebruik. Haspengouw denkt niet dat het middel veel gebruikt is.

Of registreer je om te kunnen reageren.