Home

Achtergrond 181 x bekeken

Onderzoek illegale verzameling rundvee

De Algemene Inspectiedienst (AID) doet onderzoek naar grootscheepse ontduiking van de regels voor het verzamelen van rundvee.

Het verdachte bedrijf is een slachterij in het oosten van het land. Runderslachterijen Weyl in Enschede en Gosschalk in Epe willen geen commentaar geven op het het AID-onderzoek. De AID denkt dat duizenden slachtrunderen, voor een deel afkomstig uit België, illegaal gestald zijn.

In verband met het onderzoek is eerder deze week bij de runderslachterij de administratie in beslag genomen bij een doorzoeking.
De handelwijze van de slachterij is in strijd met de Regeling Preventie, die dient om de verspreiding van dierziekten te voorkomen. Als een dierziekte uitbreekt, is bij het ontduiken van de regeling niet meer na te gaan waar besmette dieren zijn gebleven.

De AID zegt niet te overzien hoe lang het onderzoek duurt en of er nog andere verdachten in zicht zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.