Home

Achtergrond 1 reactie

Ondanks brand in combine toch tarwe oogsten

Rudolf Feitsma stort zijn tarwe op een schip van Agrifirm bij Roodehaan.

De akkerbouwer uit Oldehoven heeft voor de oogst een loonwerker moeten inhuren omdat kortsluiting in zijn combine tot brandschade heeft geleid. Bijna ging ook zijn met riet gedekte schuur in vlammen op, maar dat heeft de brandweer net kunnen voorkomen.
Omdat de weersomstandigheden deze week ideaal zijn, vond Feitsma dat hij de oogst niet kon uitstellen. In het weekeinde moet de combine gerepareerd zijn. Foto Jan Bouwman

Robbert Steijvers en zijn moeder Drina stijgen vanaf hun eigen weiland op voor een ballonvaart richting Valkenswaard. Het is de eerste prijs van de fotowedstrijd van deze krant vorig jaar. Ballonvaarder Hans van Hoesel van Met de Wind mee leidt de ballon op zeer vakkundige wijze over het Noord-Brabantse landschap. Hoogtepunt van de vaart is het 'maiskietelen': vlak over een maisveld scheren waarbij de onderkant van de mand de pluimen van de mais aanraakt. Na twee mislukte landingspogingen wordt uiteindelijk een geschikte plek gevonden op het land van melkveehouder Coppens in Westerhoven en kan de champagne ontkurkt worden. Foto Paulus Maessen

Een Oud-Hollands tafereel op de kaasmarkt in Edam. Gisteren vond in het Noord-Hollandse stadje de zesde kaasmarkt plaats, met Commissaris van de Koningin Harry Borghouts als eregast. De commerciële kaasmarkt van Edam verdween in 1922. In 1989 werd er nieuw leven in geblazen. In de zomerperiode zijn in het stadje aan het IJsselmeer acht kaasmarkten, waarbij boeren net als vroeger de kaas per boot aanvoeren. BeemsterKaas is een van de belangrijke financiers achter de kaasmarkten. Foto Wick Natzijl

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  m. feitsma

  Is het mogelijk dat ik de originele foto
  van Jan Bouwman krijg.
  De kosten wil ik wel vergoeden. Mijn
  tel.nr. 0595-571307. Adres:
  Vliedorpsterweg 4/ Houwerzijl

Of registreer je om te kunnen reageren.