Home

Achtergrond 189 x bekeken

Omzet Sara Lee daalt 10 procent, marges verslechteren

De omzet van Sara Lee bedroeg laatste kwartaal 2,2 miljard euro (3,16 miljard dollar), 10 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijf uit Illinois noteert een verlies van 9,8 miljoen euro (14 miljoen dollar). Sara Lee, producent van worst en bakkerijproducten presteert vergelijkbaar met concurrenten als Unilever en Nestlé. De firma overweegt een flink deel van haar portefeuille aan huishoudproducten als shampoo en luchtverfrissers te verkopen.

De strijd met huismerken en discounters wordt volgens Sara Lee in Europa steeds heviger nu consumenten meer prijsbewust inkopen. In de VS zag het bedrijf juist de verkopen verbeteren en konden prijzen zelfs licht worden verhoogd.

Sara Lee verwacht niet dat de retailprijzen voor voeding in hetzelfde tempo zullen dalen als de grondstofkosten voor tarwe, vlees en andere grondstoffen. Bestuursvoorzitter Brenda Barnes zegt dat samenwerking met de detailhandel dit kan voorkomen.

Sara Lee kocht vorig jaar op termijnmarkten vrij duur grondstoffen in die door de crisis niet direct konden worden ingeprijsd. Grondstofkosten zijn nu lager maar het bedrijf denkt zich een hogere prijszetting te kunnen veroorloven.

Of registreer je om te kunnen reageren.