Home

Achtergrond

Novozymes noteert hogere maar teleurstellende winst

De winst van Novozymes is het tweede kwartaal met 5,8 procent gestegen tot 23,1 miljoen euro (200 miljoen kroner).

De omzet van de producent van enzymen en biobrandstof bleef gelijk op 274 miljoen euro (2,4 miljard kroner). Voor beursanalisten waren de cijfers teleurstellend. Novozymes geldt als de grootste producent van enzymen ter wereld. De Deense firma levert 60 procent van de enzymen in gebruik bij de biobrandstofindustrie.

Novozymes denkt het komende halfjaar minder verkopen te zien. Enkele grote gebruikers van enzymen gingen failliet en Novozymes stelt capaciteitsuitbreiding in onder meer China uit. De enzymen worden voor het grootste deel gebruikt door de bio-ethanol industrie in de VS. De verkopen aan deze industrie daalden 3 procent ten opzichte van een jaar eerder in het eerste halfjaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.