Home

Achtergrond

Nieuwe partij Jan Nagel een feit

Jan Nagel wil met zijn nieuwe partij OokU (Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie) meedoen aan de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

Het partijprogramma is klaar; Nagel gaat nu kandidaten en sponsoren zoeken, zo zei hij donderdag. Nagel was in het verleden voor de PvdA lid van de Eerste Kamer en zat in het bestuur van die partij. Later stond hij aan de wieg van Leefbaar Hilversum en Leefbaar Nederland.

Nagel heeft zich inmiddels ingeschreven bij de Kiesraad, zo meldt het televisieprogramma EénVandaag donderdag. In een toelichting zegt Nagel dat hij er rekening mee houdt dat het kabinet voortijdig valt en er dus vervroegde verkiezingen komen. Om daarvoor klaar te zijn, heeft hij OokU nu geregistreerd. Aan de gemeenteraadsverkiezingen doet hij niet mee.

Nagel presenteert het partijprogramma over anderhalve week. Oud-PvdA-politici als Bram Peper en Marcel van Dam hebben Nagel de afgelopen tijd geadviseerd, net als opiniepeiler Maurice de Hond en prof. Kees de Lange, voorzitter van de Nederlandse Bond voor Pensioenenbelangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.