Home

Achtergrond 243 x bekeken 2 reacties

Nieuwe kredietfaciliteit voor FrieslandCampina

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft een nieuwe kredietfaciliteit afgesloten voor een bedrag van 1 miljard euro met een syndicaat van Nederlandse en internationale banken.

Dat heeft de onderneming bekend gemaakt. Deze kredietfaciliteit heeft een looptijd van drie jaar en wordt gebruikt voor lopende financiering van de onderneming. Het nieuwe krediet vervangt de kredietfaciliteit van 550 miljoen euro die in 2010 zou aflopen. Ook vervangt het eerdere kredietfaciliteiten van Campina.

In juli werd de inschrijving voor deze kredietverstrekking geopend. Uiteindelijk werd de kredietfaciliteit met 25 procent overtekend.
Financieel directeur Kees Gielen is tevreden. ”We zijn er, ondanks de huidige, lastige kredietomstandigheden, in geslaagd om een nieuwe kredietfaciliteit af te sluiten.”

Volgens FrieslandCampina was er veel internationale belangstelling wat uiteindelijk zelfs leidde tot een overtekening van de kredietfaciliteit. ”Hieruit blijkt het vertrouwen dat financiële instellingen in FrieslandCampina hebben”, aldus Gielen.

”Onze goede internationale positie op het gebied van zuivel en onze coöperatieve structuur heeft daarbij een rol gespeeld. Dat is belangrijk voor onze leden-melkveehouders die via de coöperatie de eigenaren van de onderneming zijn.”

Het bankensyndicaat dat de kredietverlening voor de zuivelcoöperatie verzorgt, bestaat uit twaalf banken waaronder Fortis, ING, Rabobank en de Friesland Bank.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    lid,

    hoeveel opslag betaald friesland-campina eigenlijk??? en is het een euriborlening??

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    Twaalf Banken verlenen een krediet van een miljard(1.000.000.000,=) Euro!Aan hoeveel melkleveranciers?Tel uit je winst, binnenkort moeten jullie nog rente betalen ook!

Of registreer je om te kunnen reageren.