Home

Achtergrond 175 x bekeken

Nieuwe ambassadrice: VS geen vijand van islam

De nieuwe Amerikaanse ambassadrice in Nederland, Fay Hartog-Levin, is met een boodschap van vrede naar Nederland gekomen.

Niet omdat de Amerikaanse regering ruzie heeft met de Nederlandse, maar omdat veel jongeren en allochtonen in Nederland volgens haar de afgelopen acht jaar een verkeerd beeld hebben gekregen van waar de Verenigde Staten voor staan. Dat zei ze woensdag nadat ze haar geloofsbrieven had aangeboden aan koningin Beatrix. De boodschap van de Amerikaanse president Barack Obama is volgens Hartog-Levin dat de landen in de wereld meer gemeen hebben dan dat ze verschillen en dat het mogelijk is meningsverschillen te accepteren. "De Verenigde Staten zijn geen vijand van de islamitische wereld'', zei Hartog Levin. Ze zei dat ze zich in Nederland vooral op jongeren en minderheden wil richten, om hun beeld van de VS te verbeteren.

Hartog Levin is van Nederlandse afkomst. Haar ouders trouwden in 1937 in Den Haag, maar vluchtten voor de nazi's naar de VS, waar Fay Hartog geboren werd. Haar ambassadeursschap in Den Haag geeft haar "een gevoel van thuiskomen'', zei ze woensdag. ,,Voor onze familie is de cirkel nu compleet.''

Hartog Levin werkte de laatste jaren als consultant in Chicago en was een belangrijke financiële donor van Obama's verkiezingscampagne. Ze is afgestudeerd in rechten en Russische taal en literatuur. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.