Home

Achtergrond

Nieuw middel tegen phytophthora

Belchim Crop Protection heeft toelating voor het nieuwe aardappelfungicide Proxanil.

Proxanil is een schimmelwerend middel op basis van propamocarb hydrochloride (sys­temisch werkende fungicide) en cymoxanil (contact en lokaal sys­temische activiteit). Beide werkzame stoffen hebben een verschillende en aanvullende werking op de aardappelziekte Phytophthora infestans.

Proxanil is vanaf volgend seizoen op de markt in Nederland. Het werd al eerder toegelaten in België en Frankrijk. Proxanil mag worden gebruikt in consumptie-, zetmeel- en pootaardappelen.

Het tijdstip van de eerste toepassing is afhankelijk van de ontwikkeling van het gewas, het ras en de weersomstandigheden. Over het algemeen beginnen de bespuitingen als alle planten zijn opgekomen. Het middel kan preventief worden toegepast of op het laatst bij het verschijnen van de eerste symptomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.