Home

Achtergrond 1 reactie

Nederlanders wijzen wedstrijd palingroken af

De meerderheid van de Nederlanders (68 procent) staat niet achter het Nederlands kampioenschap palingroken in Kortenhoef.

De helft vindt zelfs dat het evenement op 5 september niet mag doorgaan. Dat blijkt uit onderzoek dat Wakker Dier heeft laten uitvoeren. De organisatie drong vorige week bij minister Gerda Verburg van Landbouw aan op een verbod.

Wakker Dier noemt het ongepast om een feestje te houden rond een "bedreigde en mishandelde'' vissoort. Palingrokers gooien de vissen levend in een zoutbad om het bedreigde dier van de slijmlaag te ontdoen. Hierna kunnen palingen worden gerookt. Het kampioenschap in de Noord-Hollandse plaats trekt jaarlijks duizenden belangstellenden. De Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) houdt het evenement voor de zestiende keer.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    martha

    68% v.d. Nederlanders is tegen palingroken? Bedoelt de PvdD 68% van hun eigen aanhang, want ik kan mij niet herinneren dat ik gevraagd ben naar mijn mening, en met mij vele anderen. Dus spreek niet namens mij uw eigen standpunt uit. Een leugen meer of minder maakt deze partij blijkbaar niet zoveel uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.