Home

Achtergrond 209 x bekeken

Nederlanders liggen niet wakker van Mexicaanse griep

Nederlanders halen hun schouders op over de Mexicaanse griep en lijken te denken: laat maar komen.

Zeker 90 procent van de Nederlanders, stelt onderzoeksbureau Synovate, maakt zich ook weinig zorgen over het feit of ze zelf de Mexicaanse Griep krijgen.

Synovate, een bundeling van de onderzoeksbureaus Interview-NSS, Censydiam en Market & More, vroeg aan vijfhonderd Nederlanders hoe ze tegen de pandemie aankijken. De overgrote meerderheid ligt er vooralsnog niet wakker van, concludeerde het bureau.

,,Ondanks deze zorgeloze houding vindt bijna de helft van de Nederlanders dat zij matig tot slecht worden geïnformeerd. Onder jongeren (57 procent) is dat hoger dan onder mensen van 35 jaar en ouder (44 procent). Toch zocht slechts een vijfde van de Nederlanders zelf naar extra informatie over de Mexicaanse griep. In vrijwel alle gevallen raadpleegde men internet'', aldus Synovate.

Ook al halen veel ondervraagden hun schouders op over de griep, toch nemen sommigen wel extra maatregelen om besmetting te voorkomen. De maatregelen die zij nemen, zijn onder meer het vaker wassen van de handen (33 procent), het gebruiken van papieren in plaats van katoenen zakdoeken(12 procent), plekken vermijden waar veel mensen bij elkaar komen, het vaker niezen en hoesten in een papieren zakdoek en het aanschaffen van antibacteriële gel (alle 8 procent).

Bijna twee derde van de ondervraagden (62 procent) heeft tot nu toe geen extra maatregelen genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.