Home

Achtergrond 1 reactie

Nederland maakt zich op voor noodweer

Op meerdere plekken in het land hebben mensen maatregelen genomen wegens de zware windstoten en onweersbuien die het KNMI donderdagochtend heeft voorspeld.

Donderdagochtend was het nog fraai weer. Toch hielden verschillende strandpaviljoenhouders op het strand in Zandvoort hun terrasmeubilair binnen. Volgens Paul Zonneveld, voorzitter van de Nederlandse vereniging van strandpaviljoenhouders, verwachten vooral eigenaars van strandtenten die zich op het strand zelf bevinden, overlast van de windstoten. "In het ergste geval kun je na afloop van zo'n storm je stoelen een paar kilometer verderop terugvinden'', aldus Zonneveld.

In IJsselstein besloot de organisatie van de IJVO-kinderfeestweek het terrein met daarop 1500 spelende kinderen te ontruimen. De gemeente spreekt van een preventieve maatregel en wil elk risico uitsluiten. "Een enkele donderklap kan raak zijn en je wilt natuurlijk geen enkel risico lopen met die kinderen'', zegt een woordvoerster van de gemeente. Ouders van de kinderen is per sms-alert gevraagd hun kinderen op te halen. Voor kinderen die niet kunnen worden opgehaald, is opvang geregeld in de Agnesschool in IJsselstein.

Ondernemersvereniging Venlostad.com maakte bekend de zomermarkt in Venlo af te hebben gelast in verband met het afgekondigde weeralarm. Het was de bedoeling dat de braderie als een lint langs alle pleintjes en straatjes met winkels en terrasjes in het stadscentrum zou lopen. Ook het muziekfestival Lowlands in Biddinghuizen zette donderdag eerder de deuren van de campings open om bezoekers die donderdagmiddag al naar het evenement op weg waren, uit het voorspelde noodweer te houden.

Volgens het KNMI trekken de buien in de komende uren over het land. De buien komen vanuit het zuidwesten opzetten, maar ze kunnen boven land ook spontaan ontstaan, aldus een woordvoerder van het KNMI.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    D

    weeralarm OF weer alarm

Of registreer je om te kunnen reageren.